
Sposób przygotowania wydaje się być banalnie prosty, więc dam sobie z nim radę. Wygląda to tak:
Składniki na ciasto kruche
2,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru kryształu
ok. 3/4 kostki masła lub margaryny
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
1 litr mleka
4 budynie czekoladowe
Masa serowa:
0,5 kg zmielonego sera
1 szkl. cukru kryształu
4 jajka
1 budyń bananowy lub waniliowy
aromat cytrynowy do smaku
Przygotowanie:
Z mocno wystudzonych składników szybko zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszce. Na litrze mleka ugotować 4 budynie i po wystudzeniu wylać je na surowe ciasto.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników i zmiksować. Następnie dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać i rozsmarować na warstwie budyniu czekoladowego. Piec 50 min w temp. 180 st. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Nie opadnie jeśli zostawimy ciasto do ostygnięcia.
Trudny? Tak myślałam, smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz